«Γράφημα…χρόνου»

Δημοσιεύτηκε στις 17/12/2017    

«Γράφημα…χρόνου»

Το Χρονογράφημα της Κυριακής(17/12/2017), του Νίκου Ανδρείου

“Η Σούζυ, η Πέππα, ο Τζόρτζ και η παρέα τους…”*

Είναι ετούτες…., οι ημέρες των εορτών – γενικώς -, που αισθάνομαι - σχεδόν πάντα -, σαν μπαλάκι αντισφαίρισης! Και αυτό γιατί  η "Μάζα" των πολλών ανθρώπων, τριχοτομείται σαν ιδιότυπο μάγμα. Στη μία πλευρά του… "Terrain"(μτφ. έδαφος, στην προκείμενη αναφορά, έδαφος/γήπεδο τένις) , κατοικοεδρεύουν οι "Σεληνιασμένοι εορτολάτρες". Στην άλλη…, οι "Επαγγελματίες δραματικοί μουντρούχοι"  και στο… μέσον οι "Γλίτσες του filet" (μτφ. δίχτυ). Κάπου εκεί..., περιφερόμενοι και δεχόμενοι τα «χτυπήματα» των ρακετών, υπάρχουμε και εμείς οι… "Boules jaunes" (μτφ. κίτρινες μπάλες).

"Σεληνιασμένοι εορτολάτρες"

Ζούμε σε μία μικρή, σε έκταση και πληθυσμό, χώρα. Λίγο πολύ όλοι γνωριζόμαστε. Όταν πλησιάζουν οι εορτές – κυρίως όπως τώρα (Χριστουγέννων - Πρωτοχρονιάς) – οι "Σεληνιασμένοι εορτολάτρες" κάνουν την εμφάνισή τους.  Ξαφνικά τα πρόσωπά τους φωτίζονται από χαμόγελα γεμάτα αφανή «τερηδόνα», οι φωνές τους γίνονται τρυφερές και γλυκείς, εύχονται από καρδιάς υγεία - πρωτίστως- και κάθε καλό, αγοράζουν δώρα από τα απανταχού φιρμάτα outlet – κάνοντας μόστρα του αφεδρώνα-, στολίζουν τα σπίτια, τα γραφεία, τα WC τους, με ότι χοντρομπαλούδικη κοκκινωπή αηδία βρουν και γενικώς, είναι μέσα και έξω "Λαμέ". Το χειρότερο «εξωτερικό» ελάττωμά τους; Δεν «επιτρέπουν» στους άλλους να είναι εκτός του δικού τους σεληνιασμού. Το χειρότερο «εσωτερικό» ελάττωμά τους; Συνήθως η ζωή τους ομοιάζει με Faux bijoux (μτφ. κοσμήματα από μη ευγενές μέταλλο/ψεύτικα κοσμήματα)!

"Επαγγελματίες δραματικοί μουντρούχοι"

Ό,τι και αν κάνεις, ότι και αν πεις, ο επαγγελματίας δραματικός μουντρούχος, θέλει να ζήσει το δράμα του. Φυσικά, δεν αρκείται στο να μαυρίσει τη ζωή του. Επιδιώκει με κάθε μέσο να μαυρίσει και τη ζωή των άλλων.Το «ψευδεπίγραφο καταθλιπτικό delirium» αυτών των ατόμων είναι σχεδόν ανίκητο!**Οι "Μουντρούχοι", παθαίνουν «αναφυλαξία» με ότι θα μπορούσε να τους δώσει – έστω και πρόσκαιρη – χαρά, αγαπούν την κλάψα, τις μύξες, την οκλαδόν στάση σώματος στον καναπέ, τα ξεφτισμένα "λούτρινα", τις δραματικές ταινίες, την πικρή σοκολάτα. Τους αρκούν λίγα λεπτά – να μην πω δευτερόλεπτα – για να καταστρέψουν κάθε ευχάριστη και γιορτινή συνεστίαση ή κοινωνική επαφή. Το χειρότερο «εξωτερικό» ελάττωμά τους; Είναι ανυπόφορα προβλέψιμοι. Το χειρότερο «εσωτερικό» ελάττωμά τους; Συνήθως η ζωή τους ομοιάζει με Faux bijoux!

"Γλίτσες του filet"

Οι "Γλίτσες του filet", συνήθως, πάσχουν από ενδογενή παθητικότητα, που τους την προκαλούν/εδραιώνουν, είτε η έλλειψη "ισχυρού" χαρακτήρα ή η κακώς εννοούμενες καλές προθέσεις. Όσο και αν ακουστεί σκληρή η κρίση μου, θεωρώ, πώς είναι η χειρότερη ομάς όλων! Το χειρότερο «εξωτερικό» και «εσωτερικό» ελάττωμά τους; Προσβάλουν το ζωικό βασίλειο και ειδικότερα τις συμπαθείς σαύρες, της οικογένειας των Χαμαιλεόντων.

"Boules jaunes"

Ζούνε/ζούμε στον κόσμο, όπου υπερισχύουν οι ανωτέρω!Το χειρότερο «εξωτερικό» και «εσωτερικό» ελάττωμά τους/μας; Είναι/είμαστε ανθεκτικές «μπάλες» σε ένα στημένο παιγνίδι "Σεληνιασμένων, Μουντρούχων & Γλιτσών"!!!

 

*Από τη σειρά κινούμενων σχεδίων, Peppa Pig

**Θεωρώ, δέον να υπομνηματίσω, ότι δεν αναφέρομαι σε ψυχικά πάσχοντες.