«Γράφημα…χρόνου»

Δημοσιεύτηκε στις 10/06/2018    

«Γράφημα…χρόνου»

Το Χρονογράφημα της Κυριακής (10/6/2018), του Νίκου Ανδρείου

Δηλώνω… "Παρών"

Για ακόμα μία χρονιά - η συναπτή 14η -, «διατρανώθηκε» η ανάγκη καταστολής και απομείωσης κάθε μορφής βίας, διακρίσεων, ρατσιστικής συμπεριφοράς – με την ευρύτερή της έννοια - και  κοινωνικής διαφοροποιήσεως έναντι της Λ.Ο.Α.Τ.Κ.Ι (λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφί, τρανς/trans, κουήρ/queer, ιντερσεξ/intersex) Κοινότητας, διά του Athens Pride 2018.

Το ερώτημα, καταρχάς, είναι: Διατρανώθηκε ή  «διατρανώθηκε»;

Η απάντηση που δίνω και σαφώς αφορά τη γνώμη μου και την κρίση μου, επί του θέμάτος, είναι, ότι, για άλλη μία φορά διατρανώθηκε για το… θεαθήναι. Άρα, εν τοις πράγμασι… «διατρανώθηκε»!

«Ξεθωριασμένα» πολύχρωμα "ουράνια τόξα", χρωματιστές διαβάσεις πεζών - πέριξ της Πλατείας Συντάγματος -, οχλοβοή, βουλευτές ψηφοθήρες, σαματάς, κέφι «άκεφο», μία περιφερειάρχης guest star,  ανάγκη για εξωτερίκευση και προβολή - «ψυχοπαθολογικά» εδραία - και κάπου ανάμεσα και ο… Καρανίκας. Αυτό ήταν για ακόμα μία φορά ή «περήφανη παρέλαση» με τις… εκδηλώσεις της (εξαιρώ τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, των εγνωσμένων καλλιτεχνών).

Αν με ρωτούσατε: -«Δεν υπήρξε τίποτα το θετικό;», θα απαντούσα: -«ΝΑΙ, υπήρξε!».

Το να θέλει ένας άνθρωπος να είναι Ελεύθερος, Ίσος και Αδελφωμένος με τους συνανθρώπους του. Το να αρνείται κάθε μορφή βίας, διακρίσεων, ρατσιστικής συμπεριφοράς – με την ευρύτερή της έννοια - και  κοινωνικής διαφοροποιήσεως. Το να αποδέχεται τη σεξουαλική του ταυτότητα και να δρα άφοβα σε σχέση με τις εκφράσεις της. Το να διεκδικεί, ό,τι θεωρεί δικαίωμά του, σύννομα - όσο ανακόλουθο ή παράταιρο ή εξωφρενικό και αν ακούγεται στην «καθεστηκυία τάξη». ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΟ - αν το επιθυμεί, ακόμα… και για τους ενάντιους/εχθρούς του -.

Τα ανωτέρω, ωστόσο: Παραθεωρήθηκαν…από τις «καλές» προθέσεις, όλων όσων ζητούν να καβαλήσουν και εν μέρει καβάλησαν, ιταμά,  το ανθρώπινο καράβι των Λ.Ο.Α.Τ.Κ.Ι - και όχι μόνο - «αδικημένων της ζωής» - ίσως και της φύσης - και να γίνουν πηδαλιούχοι του. Γελοιοποιήθηκαν, από όλους αυτούς που είτε ομοφυλόφιλοι, είτε ετεροφυλόφιλοι, είτε αμφισεξουαλικοί, είναι γελοίοι, ούτως ή αλλιώς, εκ πεποιθήσεως! Αμαυρώθηκαν… από άμοιρους και αστοιχείωτους - επιστημονικά - που έγραψαν την ανακοίνωση του  Athens Pride 2018, η οποία, αναφέρει επί λέξει: «Στο φετινό Athens Pride επανερχόμαστε στα βασικά: στη θηλυκότητα. Όχι ως (αυθαίρετη) συνέπεια της βιολογίας, αλλά όπως βιώνεται, μαθαίνεται, ορίζεται, προβάλλεται, γιορτάζεται, αγαπιέται, λατρεύεται, εξιδανικεύεται, βιάζεται, καταδικάζεται και δολοφονείται κάθε μέρα σε μια βαθιά μισογύνικη κοινωνία.» […]. «Εξοβελίστηκαν» - από το κοινωνικό σύνολο -, ζητώντας «δήλωση μετανοίας», με το απαράδεκτο, τάχα έξυπνο και «χαριτωμένο»: Είμαι παρούσα  (#παρούσα)

Ε λοιπόν, όχι, κυρίες και κύριοι  των κούφιων και κενών περιεχομένου συνθημάτων! Δηλώνω "Παρών" και δε θα μου πείτε εσείς και κανένας άλλος, τί θα κάνω με τη "θηλυκή πλευρά μου"… σπέκουλα αλλού…

Καλή διεκδίκηση: Στο Σεβασμό, την πραγματική Ισότητα, την Ουσιαστική ορατότητα και την πραγματική αποδοχή!   

“ Όλοι θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο, αλλά κανένας δε θέλει να αλλάξει τον εαυτό του”

(Λέων Τολστόι, 1828-1910 , Ρώσος συγγραφέας)

 

Πηγή εικόνας: https://bit.ly/2sIKnC7