«Γράφημα…χρόνου»

Δημοσιεύτηκε στις 07/04/2019    

«Γράφημα…χρόνου»

Το Χρονογράφημα της Κυριακής (7-4-2019), του Νίκου Ανδρείου

Η ατέρμονη εποχή των… «σαλιγκαριών»

Τα Σαλιγκάρια ανήκουν στην κατηγορία των μαλακίων, σύμφωνα με τη Ζωολογία. Έχουν εδώδιμη μακρόστενη σάρκα που προεξέχει από το σπειροειδές τους κέλυφος και κεφάλι, το οποίο φέρει ζεύγη κεραιών που συστέλλονται. Η Τροφή τους είναι φυτική, η κίνησή τους αργή και τα βλεννώδη «ίχνη» που αφήνουν στο διάβα τους, μακροσκοπικά ορατά.

Τα Σαλιγκάρια, επίσης, αποτελούν ένα από τα γευστικότερα και γνωστότερα –ανά τον Κόσμο- εδέσματα, με την διακριτική ονομασία: «Escargots préparés à la Bourguignonne»! Πρόκειται για Γαλλικής προελεύσεως έδεσμα -και συγκεκριμένα της Βουργουνδίας- με: Σαλιγκάρια, Βούτυρο, Σκόρδο και Μυρωδικά «delys», που συνοδεύεται εξαιρετικά με κόκκινο Merlot από την πόλη Bordeaux, της Ν.Δ. Γαλλίας.

Πέραν των Σαλιγκαριών, υπάρχουν και τα… «Σαλιγκάρια»

Τα «Σαλιγκάρια», σε αντίθεσή με τα Σαλιγκάρια, είναι άνθρωποι -κατ’ εμέ ανθρωποειδή- με πλήρη δικαιώματα, με  των υπόλοιπων ανθρώπων –συνήθως, επί του πρακτέου και περισσότερα-, που στόχο έχουν να κολλήσουν με την «βλέννα» τους καταγής, ό,τι δεν τους μοιάζει! Είναι παντού… Στη Δουλειά, στο Σχολείο, στο Δικαστήριο, στην Εκκλησιά, στη Βουλή των Ελλήνων, στις Ένοπλες Δυνάμεις, στις Δ.Ε.Κ.Ο., στα Μ.Μ.Ε. ∙ γενικώς ΠΑΝΤΟΥ! Είναι πολλά… και με μαθηματική πρόοδο, ραγδαίως αναπτυσσόμενα… Μοιάζουν ανίκητα… Είναι «σαρκοφάγα» & «αδηφάγα»… Είναι… «συσπειρωμένα» έναντι του όποιου  -νομιζόμενου- «εχθρού», ακόμα και αν μισιούνται θανάσιμα αναμεταξύ τους!

Και όμως… παρόλα αυτά, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΥΨΕΙΣ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ «ΣΦΡΑΓΙΣΟΥΝ» ΜΕ ΤΗ ΒΛΕΝΝΑ ΤΟΥΣ!!!

Άλλο Ρου/Roux* και άλλο… κρεμμύδια-roux

Η Εξουσία βρίσκεται, πρώτα στα μάτια του εξουσιαζόμενου και μετά στα μάτια του εξουσιαστή!

Ας μην το Ξεχνάμε…

 

*Εξαιρετικά βασική, Γαλλική Μαγειρική τεχνική στο δέσιμο και στην Παρασκευή σαλτσών, με την «ένωση» αμύλου και λίπους.

Πηγή εικόνας: https://bit.ly/2G7HNNv

 


 

Subscribe στο κανάλι Νίκος Ανδρείος: http://bit.ly/2k9mlPf
Like us on Facebook: http://bit.ly/2zMQZFk
Follow us on Twitter: http://bit.ly/2BjUi32
Follow us on Instagram: http://bit.ly/2hYQtbS
Official Website: https://www.nikosandreios.com/gr/

Η Παρούσα δημοσίευση προστατεύεται από την κείμενη Ελληνική και Ευρωπαϊκή Νομοθεσία περί Πνευματικών Δικαιωμάτων! Απαγορεύεται η έντυπη αναδημοσίευσή της, συνολικά ή επί μέρους, χωρίς έγγραφη άδεια του Συντάκτη της. Οποιαδήποτε ηλεκτρονική αναδημοσίευση οφείλει να αναφέρει ρητά το Site-Blog: www.nikosandreios.com και τον εκάστοτε Συντάκτη της δημοσίευσης.