Οι φελλοί «επιπλέουν» με μεγαλύτερη επιδεξιότητα στο… Internet

Δημοσιεύτηκε στις 25/08/2019    

«Γράφημα...χρόνου»

Το Χρονογράφημα της Κυριακής (25-8-2019), του Νίκου Ανδρείου

Οι φελλοί «επιπλέουν» με μεγαλύτερη επιδεξιότητα στο… Internet

 

Από τις πρώτες προσπάθειες των Η.Π.Α. (1957-1958) να δημιουργήσουν ένα δίκτυο επικοινωνίας που θα παρείχε «ασφάλεια» για τη χώρα τους -στις επικοινωνίες και όχι μόνο-, έναντι της «απειλής» του αποσταλλέντος δορυφόρου Σπούτνικ 1 (4 Οκτωβρίου 1957) προς εξερεύνηση του διαστήματος -κάτι που οι Αμερικανοί θεώρησαν σαν καθοριστικής σημασίας όπλο, για τα παιγνίδια κατασκοπείας που έπαιζαν, όπως και οι Ρώσοι ελέω Ψυχρού Πολέμου (1947- 1991)-, το αρχικό θεωρητικό υπόβαθρο του Internet, από τον J.C.R. Licklider με το σύγγραμμά του για το «Γαλαξιακό Δίκτυο», μέχρι τη μεγάλη άνθιση του Διαδικτύου που ξεκίνησε με την εφαρμογή της υπηρεσίας του «Παγκόσμιου Ιστού» από τον Sir Timothy John Berners-Lee του ερευνητικού ιδρύματος CERN (1989) -ο οποίος είναι στην ουσία, η "πλατφόρμα", η οποία κάνει εύκολη την πρόσβαση στο Ίντερνετ, ακόμη και στη μορφή που είναι γνωστό σήμερα - · κίνησε πολύ νερό στο διαδικτυακό αυλάκι…

 

Το Διαδίκτυο επέφερε τεράστιες αλλαγές, μεταρρυθμίσεις, ανακατατάξεις και «προσθήκες» από την Κοινωνικο-Πολιτικο-Οικονομική ζωή, μέχρι τις σχέσεις των ανθρώπων παγκοσμίως! Κατά τη γνώμη μου η αποτίμηση αυτού του Τεχνολογικού επιτεύγματος δεν μπορεί να υπολογιστεί ακόμα… Ίσως, να μπορεί να συγκριθεί, μόνο με τα πολυεπίπεδα και πολυ-παραγοντικά «επακόλουθα» της Βιομηχανικής Επαναστάσεως (1760-1860) -όλων των περιόδων της-.

 

Καί όμως… παρά τα οφέλη, την πρόοδο κ.λ.π., η δικτύωση των ανθρώπων διά του διαδικτύου τους/μας «ξεγύμνωσε» για τα καλά και για πάντα!

 

Όλες οι πληροφορίες που εισάγονται (σκέψεις, απόψεις, πολιτικά φρονήματα, φωτογραφίες, προσωπικά δεδομένα κ.λ.π.), αποθηκεύονται. Όλες οι αναζητήσεις και προτιμήσεις μας (μηχανές αναζήτησης, φόρμες ενδιαφέροντος παντός είδους κ.λ.π.) , αρχειοθετούνται. Όλες μας οι σχέσεις με άλλους ανθρώπους (βλ. Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, Smartphones κ.λ.π.), «κατοχυρώνονται». Όλες οι βασικές δομές της προσωπικότητάς μας (μέσω σχολίων, δημοσιεύσεων, παρακολούθησης ταινιών, ανάγνωσης άρθρων που προτιμάμε κ.α.), κοινοποιούνται!

 

Τέλος, οι πολλοί χρήστες του διαδικτύου, σαν άλλοι φελλοί επιπλέουν -σε κοινή θέα- στον ωκεανό του Intrenet με κάποιους να καταποντίζονται απότομα, οι λιγότεροι κάνουν τα «θεραπευτικά» τους μακροβούτια και οι απείρως λιγότεροι κοιτούν με τα κιάλια τους σε... δροσερές ακτές και καταγράφουν!

 

Τί με έπιασε όμως και τα γράφω όλα αυτά… για παιγνίδια παγκόσμιας και οικειοθελούς -εκ μέρους των κατασκοπευομένων- κατασκοπίας θα μιλάμε τώρα;

 


 

Πηγή φωτογραφίας: www.eecis.udel.edu

Subscribe στο κανάλι Νίκος Ανδρείος: http://bit.ly/2k9mlPf
Like us on Facebook: http://bit.ly/2zMQZFk
Follow us on Twitter: http://bit.ly/2BjUi32
Follow us on Instagram: http://bit.ly/2hYQtbS
Official Website: https://www.nikosandreios.com/gr/

Η Παρούσα δημοσίευση προστατεύεται από την κείμενη Ελληνική και Ευρωπαϊκή Νομοθεσία περί Πνευματικών Δικαιωμάτων! Απαγορεύεται η έντυπη αναδημοσίευσή της, συνολικά ή επί μέρους, χωρίς έγγραφη άδεια του Συντάκτη της. Οποιαδήποτε ηλεκτρονική αναδημοσίευση οφείλει να αναφέρει ρητά το Site-Blog: www.nikosandreios.com και τον εκάστοτε Συντάκτη της δημοσίευσης.